15. veljače 2015.

#1 - Problems - Masna kosa

Ciao,bello

Kako ste mi danas?
Ja sam odlučila da objavim post moje rubrike Problems.
Pa mnoge djevojke imaju problema sa masnom kosom.
Pa da im pomognem? Mislila sam.
Pa da počnem:

Savjet: Često perite svoju masnu kosu
Dermatolog može pomoći kod teških slučajeva masne kose. Propisani lijekovi sadrže sve-trans-retinoičnu kiselinu ili kraće ATRA (kiselina vitamina A), koja regulira izlučivanje lojnih žlijezdi. Međutim, u većini slučajeva posebni proizvodi za njegu kose mogu izaći na kraj s masnom kosom. Ti proizvodi obnovit će uravnoteženu proizvodnju lojnih tvari iz lojnih žlijezda. Morska trava ili bilje poput preslice, ružmarina, kozje brade, koprive, kamilice i mente reguliraju izlučivanje loja i umiruju vlasište. Medicinski šamponi na bazi katrana također mogu regulirati proizvodnju loja. Upozorenje: ne koristite proizvode koji sadrže proteine ili tvari s lipidima poput ulja ili silikona! Oni samo pogoršavaju situaciju otežavanjem kose i čine je još masnijom.

Osim ispravne njege, dosljednost u nanošenju odgovarajućih proizvoda također igra važnu ulogu. Neki smatraju da često pranje šamponom potiče izlučivanje loja. Ta tvrdnja nema osnove. Istina je drukčija. Masna se kosa treba često prati, to jest, dnevno ako je potrebno. Svakim pranjem šamponom uklanjate malo više loja ako šampon umasirate u vlasište. Rezultat je jasan: ispravna njega uskoro će stati na kraj masnoj kosi.
Učinite
Koristite šampone koji su prozirni, izbjegavajte kremaste šampone
Svako malo uklonite višak loja iz kose i vlasišta paketom njege od gline. Glinu možete kupiti u ljekarnama. Ona upija i veže velike količine masnih tvari i stoga je idealna u borbi protiv masne kose
Perite kosu ujutro. Lojne žlijezde noću djeluju osobito snažno


Nemojte učiniti
Masna kosa nadražuje vlasište i čini ga osobito osjetljivim. Izbjegavajte dodatni stres i stoga ne izlažite kosu vrućoj vodi i čestim sušenjem kose sušilom. Druga nepotrebna nadraživanja su male pletenice, uske vrpce ili gumice te šeširi
Perite kosu samo mlakom vodom. Vruća voda potiče izlučivanje loja
Nemojte koristiti četku za kosu. Četkanje će samo raznositi loj po kosi, od korijena do vrhova. Češljanje kose bit će dovoljno.
Ne koristite regeneratore. Masnoj kosi potrebno je manje regeneratora nego suhoj kosi. Prvo pravilo za masnu kosu jest: manje je više!
  Pa to je to!
Sve piše pa tako da nadam se da sam pomogla!
I da vlasnice mogu li ja da pravim potpise za blog.
Volim da radim u pixlr-u i picMonkey-u pa da pomognem.
Pa to je to!
Addio, miei cari lettori
XOXO
Tina

3 komentara:

  1. Post je dobar ali zamerka je to što nema ni jedna slika.

    OdgovoriIzbriši
  2. Sorry,nisam našla nikakvih slika.
    U drugom postu će biti 4 slike.
    Hahaha

    OdgovoriIzbriši
  3. Bitno je da se ne koriste agresivni samponi. Ja imam dosta masnu kosu i znam sve muke. Takodje najbitnije stvar je da se izdrzi sto duze da se ne opere kosa, cesto pranje samo pogorsava stanje, zato je dobro da se koriste samponi za suvo pranje kose ili jednostavno bebi puder koji u sebi sadrzi talk.
    Odlican blog mila, samo napred. <3

    maricorner.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši

*Za sva pitanja obratite se na naš email ili ask!*