12. veljače 2015.

#1 - Savjeti - Što pokloniti za valentinovo

Ciao,bello

Pa odlučila sam da otvorim novu rubriku savjeti.
Pa danas vas savjetujem za valentinovo.

Dar za mamu,prijateljicu ili curu (od dečka,naravno)


   

Romantični lančić

Kome se ne bi svidio hand – made nakit? Dakle, upotrijebite stari lančić te pronađite kakav komad čipke na staroj majici ili haljini, izrežite ga u veličinu i oblik koji želite, a najbolje je da pratite oblike koji već postoje. Tada čipku zakačite za lančić i vaš je poklon gotov. Ovo je dobra ideja i kao dar curi, prijateljici, mami…

Za bilo koga
   

Fora fotka

Kažu da slika govori više od tisuću riječi. Stoga pronađite lijepu fotografiju osobe koju želite iznenaditi poklonom ili, još bolje, fotografiju na kojoj ste zajedno te napravite kakav fora držač za nju. Predlažemo nešto kao na ovoj fotografiji – primjerice, možete uzeti staru plastičnu igračku koja je stabilna te ju zarezati skalpelom i napraviti utor u kojeg ćete staviti fotografiju. Ukoliko plastična igračka nije baš nešto lijepa, uvijek je možete obojati kakvom živom bojom.

Za prijateljice ili mame
   

Blokići

Maleni blokovi za zapisivanje svakakvih važnih informacija uvijek dobro dođu. Dakako, možete kupiti već gotove, ali ako ih sami napravite, dobit će na vrijednosti. Dakle, izrežite papiriće u jednakoj veličini, a potom uzmite karton te klamaricom pričvrstite izrezane papiriće i napravite prijelom da izgleda kao mala bilježnica. Sve možete ukrasiti izrescima iz novina i magazina, naljepnicama ili vlastitim crtkarijama.

Za najmilije
 

Romantična svijeća

Uzmite staru čašu ili staklenku i oblijepite je grančicama koje možete pronaći u svakom parku. Jednostavno zalijepite grančice jednu do druge, a u čašu ili staklenku stavite malu svijeću, popularno zvanu dušicu.

Još jedna romantična svijeća

I stara konzerva može poslužiti kao romantičan svijećnjak, samo će vam za to trebati nešto vještije ruke. S konzerve uklonite omot, a potom pomoću čavlića i čekića počnite rezbariti željeni motiv. To može biti srce ili više njih, cvjetići, listići ili što god vam padne na pamet. Dakle, stvar je u tome da se čavlićem i čekićem rade rupice jedna do druge te tako stvara željeni motiv. Kada je gotovo, stavite svjećicu unutra, a sve će osobito lijepo doći do izražaja kada se svijeća upali, u mraku.

Za prijateljicu ili dečka
   

Staklenka puna ljubavi

Staklenku dobro operite i u nju posložite kolačiće. Bilo bi najbolje da su ručno rađeni i da su u obliku srdaca, ali i kupovni mogu proći. Nakon toga slijedi ukrašavanje staklenke. Svakako ne zaboravite na srčeka u svim bojama, ali i natpise poput 'Rađeno s ljubavlju', 'Proizvodi: ljubav' i slične.
Ili ovo: Puno te voli tvoja...
Mojoj/mom dragoj/om od..

Za osobu koja voli čitati
 
 

Ljubavni bookmark

Ako želite razveseliti osobu koja voli čitati, ovo je prava stvar za vas. Izrežite jedno veće i jedno manje srce, po mogućnosti od različitog papira (hamera ili kakvog drugog malo debljeg). Nakon toga zalijepite manje srce u sredinu većeg, ali s tim da zalijepite samo gornji dio, donji dio ne jer će upravo taj dio služiti kao bookmark, dakle za zabilježavanje stranice na kojoj smo stali s čitanjem.

Za nekog koga volite
   

Srcolike spojnice

Vjerojatno ste još kao klinci spojnice za papir motali u najrazličitije oblike. Valentinovo je pravo vrijeme da se spojnice motaju u oblik srca i ovako posluže kao iznenađenje dragoj osobi.

Za dečka ili simpu
  

Čaj za zaljubljene

Uzmite jedan ili više filter čajeva i otkinite papirić koji visi na koncu na kojeg je pričvršćena vrećica. Potom uzmite dekorativan papir i izrežite srce koje treba zalijepiti na mjesto gdje je do tada bio običan papirić. Potom također od dekorativnog papira izrežite novu vrećicu u koju ćete staviti filter sa srcem. Ovu vrećicu posebno ukrasite i napišite nešto romantično na nju. Ovakav čaj možete pokloniti u kompletu s kakvom fora šalicom i tako oduševiti dragu osobu.

Ja nema dečka,ali imam bff.
Pa njoj ću nešto darovati od ovoga.
A imala bih i ja dečka da se ne sramim reći mojoj simpi da mi se sviđa.
hahahaah

pa to je to od mene!

Addio, miei cari lettori
XOXO
Tina 

Nema komentara:

Objavi komentar

*Za sva pitanja obratite se na naš email ili ask!*